Stoica Alin- Lutier

 

S-a nascut in anul 1968 in Reghin, intr-un orasel din inima Transilvaniei cu traditie in confectionarea instrumentelor muzicale cu coarde si arcus. A absolvit scoala in domeniul prelucrarii lemnului cu specializarea in luterie, acesta fiind primul pas din care a prins tainele luteriei.

Dupa absolvire in anul 1987 s-a angajat la fabrica de instrumente muzicale din orasul natal, fabrica care a fost infiintata in anul 1951 de catre Maestrul Roman Boianciuc unde a invatat meseria sub indrumarea predecesorilor lutieri.

Din anul 1995 a pus bazele unui mic atelier dedicat unde confectioneaza, restaureaza instrumente ca viori, viole, violoncele.

In cei 25 de ani de activitate constanta indreptata spre clienti obiectivul principal a fost  perfectionarea pentru a produce instrumente de cea mai buna calitate.  A participat la targuri, expozitii, a fost in contact cu alti lutieri atat din tara cat si din strainatate pentru a se informa despre noutatile din piata permanent. Pentru o buna colaborare cu clientii in atelier se produc instrumente muzicale – viori, viole, violoncele  la comanda personalizate in functie de cerintele clientilor ( dimensiuni, culori etc).

Constructia de instrumente cu coarde si arcus se realizeaza dupa modele clasice in spiritul operelor marilor lutieri.